Blogi

← Takaisin

Koordinaattoriksi tai asiantuntijaksi Pyörämatkailukeskukseen?

Onko pyörämatkailu sinun juttusi? Miltä kuulostaisi työ, jossa pääset hyödyntämään ammattiosaamistasi yhdistettynä pyöräilyyn ja matkailuun? Haluatko päästä kehittämään kestävää matkailua?

Pyöräliitto ry ja Pyöräilykuntien verkosto ry ovat perustamassa Pyörämatkailukeskuksen vastaamaan pyörämatkailun valtakunnallisesta kehittämisestä ja markkinoinnista. Pyörämatkailukeskuksen tehtäviin kuuluu tukea pyörämatkailualan toimijoita ja parantaa olosuhteita, jotta pyörämatkailu voi kasvaa, monipuolistua ja sujuvoitua Suomessa. Pyörämatkailukeskus edistää pyörämatkailua kaikissa eri muodoissaan päiväretkistä ja pitkien matkojen retkipyöräilystä maastopyöräilyyn ja pyörävaelluksiin luonnossa. Pyörämatkailukeskus toimii myös kansainvälisen EuroVelo–reitistön Suomen koordinoijana.

Etsimme nyt Pyörämatkailukeskukseen kahta ensimmäistä työntekijää: Pyörämatkailukeskuksesta kokonaisuutena vastaavaa koordinaattoria (työnantajana Pyöräliitto) sekä pyörämatkailureitteihin ja -kohteisiin keskittyvää asiantuntijaa (työnantajana Pyöräilykuntien verkosto). Molemmat työsuhteet ovat kokoaikaisia ja määräaikaisia ainakin vuodeksi, minkä jälkeen työsuhteita on tarkoitus jatkaa jatkorahoituksen puitteissa.

Tarjoamme reilun palkan, hyvät työsuhde-edut, innostavan työyhteisön sekä vapauden päättää omista työskentelytavoista ja -paikoista. Pyörämatkailukeskus sijaitsee Iso-Roobertinkadulla Helsingin Punavuoressa. Töitä voi tehdä varsin vapaasti etänä myös koronaviruspandemian jälkeen. Työsuhteiden aloitusajankohta on mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään elokuussa 2020. Tarkempi aikataulu sovitaan valittujen henkilöiden kanssa.

Koordinaattori, Pyörämatkailukeskus

Pyöräliitto ry

Koordinaattori vastaa Pyörämatkailukeskuksen toiminnasta kokonaisuutena, pyörämatkailuun liittyvästä viestinnästä ja markkinoinnista niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä keskuksen toiminnan kehittämisestä.

Olet sopiva tehtävään, jos sinulta löytyy näkemystä pyörämatkailun kehittämisestä, kokemusta matkailu- ja/tai pyöräilyalalta, näyttöjä projektinhallinnasta, hyvät viestintä- ja markkinointitaidot sekä osaamista ja kokemusta rahoituksen järjestämisestä. Odotamme, että saat asioita tapahtumaan ja viet asioita eteenpäin.

Valittavalta henkilöltä odotetaan soveltuvaa koulutusta esimerkiksi matkailusta tai kaupalliselta alalta ja/tai vahvoja käytännön näyttöjä vastaavista tehtävistä.

Koordinaattorin tulee hallita vähintään suomi ja englanti sujuvasti. Muu kielitaito (erityisesti ruotsi, venäjä ja saksa) ovat työssä eduksi. Työ vaatii omatoimisuutta ja itsenäistä työotetta. Tehtävä vaatii jonkin verran matkustamista niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Asiantuntija, pyörämatkailureitit ja -kohteet, Pyörämatkailukeskus

Pyöräilykuntien verkosto ry

Pyörämatkailureittien asiantuntija vastaa Suomen reitistöjen koordinoinnista, kokoamisesta yhteisiin tietokantoihin, EuroVelo-reittien linjauksista Suomessa sekä auttaa kuntia ja muita ylläpitäjiä reittien  kehittämisessä. Tehtäviin sisältyy myös kehittämistyötä pyörämatkailuun liittyvien palvelujen ja yritysten kanssa.

Olet tehtävään sopiva, jos sinulla on ymmärrystä erilaisten pyörämatkailijoiden reitistötarpeista, pyörämatkailun yritystoiminnasta  sekä hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Etuna työssä on myös paikkatietojärjestelmien ymmärrys. Paikkatietojärjestelmiin ja tietokantoihin liittyvää osaamista on kuitenkin mahdollista hankkia Pyörämatkailukeskukseen myös alihankintana.

Valittavalta henkilöltä odotetaan soveltuvaa koulutusta ja/tai näyttöjä vastaavista tehtävistä.

Kielitaitovaatimuksina tehtävään on sujuva suomi ja englanti. Ruotsin kieli on merkittävä etu kuntavierailuilla. Työ vaatii itsenäistä ja omatoimista otetta. Tehtävä vaatii jonkin verran matkustamista erityisesti Suomessa.

Hakuprosessi

Hakemuslomakkeen pääset täyttämään tästä linkistä. Voit hakea samalla lomakkeella joko jompaa kumpaa tai molempia avoimista paikoista. Hakuaika päättyy tiistaina 5.5. klo 23.59.

Käymme hakemuksia läpi heti niiden saavuttua. Otamme kuitenkin huomioon kaikki hakuaikana jätetyt hakemukset. Haastattelut järjestetään pääasiassa keskiviikkona 13.5. klo 12-17  ja torstaina 14.5. klo 12-17 Helsingissä. Varaathan mahdollista haastattelua varten aikaa jompanakumpana päivänä. Mikäli kumpikaan ajankohdista ei sovi, pyrimme sopimaan ajankohdan erikseen. Haastattelut järjestetään etäyhteydellä koronaviruspandemian takia. Kaikki hakijat saavat tiedon ensimmäisen vaiheen valinnoista viimeistään maanantaina 11.5.

Lisätietoja saat osoitteesta rekry(ät)pyoraliitto.fi. Lisäksi kysymyksiin vastaa puhelimitse Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen (p. 044 279 5588) perjantaina 24.4. klo 12-14 ja keskiviikkona 29.4. klo 9-15  ja Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen (p. 040 419 4555) tiistaina 21.4. klo 12-13.30 ja maanantaina 4.5. klo 11.30-12.30.

Pyöräliitto ja Pyöräilykuntien verkosto haluavat edistää toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, joten toivomme hakemuksia eri-ikäisiltä ja -taustaisilta hakijoilta.

Matti Koistinen

Pyöräliiton toiminnanjohtaja, joka polkee lähinnä taitto- ja tavarapyörillä. Liikkuu yli 40000 km vuodessa kaikenlaisilla liikennevälineillä Suomessa.

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top