Blogi

← Takaisin

Liikennerauhan puolesta

Helsingissä kunnioitettiin 13.8. liikenneraivon uhrina kuollutta pyöräilijää.
Helsingissä kunnioitettiin 13.8. liikenneraivon uhrina kuollutta pyöräilijää hiljaisella hetkellä.

Liikennejärjestöjen yhteinen kannanotto liikennerauhan puolesta:

Viime aikoina julkisuuteen on noussut muutamia tapauksia, joissa on osoitettu ilmeisesti raivoa ja ärtymystä muita liikenteessä olevia kohtaan. Jokainen hermostuminen on liikaa. Jokaisen tavoitteena liikenteessä pitäisi olla onnettomuuksien ja vahinkojen välttäminen.

Liikenne ei ole peliä, jossa olisi voittajia ja häviäjiä. Liikenteessä voi pahimmillaan hävitä henkensä tai toimintakykynsä tai aiheuttaa samat menetykset jollekin toiselle ihmiselle.

Erityisvastuu kuuluu kaikille ajoneuvojen kuljettajille.

Kaikkein haavoittuvimpia ovat lapset, jotka luottavat meihin aikuisiin. Tunnekuohujen vallassa suojatie saattaa jäädä havaitsematta.

Jos joku toinen ärsyttää liikenteessä, kannattaa pitää pieni tauko, rauhoittua ja vasta sitten jatkaa matkaa. Kannattaa muistaa, että väärinymmärryksiä ja erehdyksiä sattuu jokaiselle. Sen vuoksi joustoa tarvitaan meiltä kaikilta.

Oltiin liikenteessä sitten kävellen, pyörällä, autolla tai vaikka moottoripyörällä.

Pyöräliitto ry

Otso Kivekäs, puheenjohtaja

Liikenneturva

Anna-Liisa Tarvainen, toimitusjohtaja

Liikennepoliittinen yhdistys Enemmistö ry

Risto Larjavaara, puheenjohtaja

Autoliitto ry.

Pasi Nieminen, toimitusjohtaja

Matti Koistinen

Pyöräliiton toiminnanjohtaja, joka polkee lähinnä taitto- ja tavarapyörillä. Liikkuu yli 40000 km vuodessa kaikenlaisilla liikennevälineillä, mutta hävettävän vähän pyörällä.

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, pyöräilykasvatuksen viemistä osaksi koulupäivää ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 25 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2015-2020 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi.

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top