Riksakyyti ja lapsuuden muistot

21 marras Riksakyyti ja lapsuuden muistot

Sateen ropistessa ikkunoihin haen lohtua kesäisistä riksapyöräretkistä, joita Pyörällä kaiken ikää -toiminnassa sain tehdä. Muistelen lämmintä tuulenvirettä kasvoilla ja kesähattuihin pukeutunutta kansaa. Muistan, miten rantaraitin hiekka ropisi renkaiden alla ja lapset kiljahtelivat riemusta leikkiessään rantahietikossa. Sitä tuntee itsekin elävänsä täysillä, kun voi antaa ikääntyneiden kokea tällaisia tunnelmia. Ilman riksakyytiä moni ei enää itse pääsisi rannoille, puistoihin tai toreille.

Pyörällä kaiken ikää toiminta on laajentunut mahtavasti. Ikääntyneet tunnelmoivat jouluun mennessä yhteensä 32 Riksapyörän kyyditseminä, 21 kaupungissa, satojen vapaaehtoisten voimin.

Kesä vaihtui syksyyn ja pian tulee talvi. Joulunaikaa odotetaan kiivaasti myös ikääntyneiden arjessa. Mieleen kulkeutuu lapsuuden muistoja mahakelkalla hurjastelusta, hiihtämisestä sekä rekiajeluista joulukirkkoon. Silloin tunsi, kun pakkanen puri poskesta.

Onneksi voimme antaa pakkasen purra uudelleen poskia riksapyörän kyydissä! Mikä onkaan ihanampaa, kuin muistella noita lapsuuden talvipäiviä, kun taas kuulee lumen narinaa ja saa katsella lasten riemua lumileikeissä. Jos on onnekas, saattaa nähdä ajeluilla lumiukon. Voi kuinka monta lumiukkoa me silloin lapsina oikein tehtiinkään!

Mira Kokko, Pyörällä kaiken ikää -projektipäällikkö

 

Ei keskustelua

Pahoittelut, keskustelu on suljettu tällä hetkellä.