Ilmoita ihmiskontakteja välttävä pyöränhuolto

Pyörä on koronaepidemian aikaan erityisen hyvä liikenneväline niille joiden on pakko liikkua.

Siksi niiden huoltojen on toimittava epidemiankin aikana, mutta kuitenkin henkilökuntaa tai asiakkaita vaarantamatta.  Keinoja ihmiskontaktien vähentämiseen:

  • Huoltoja voi ottaa vastaan niin, että pyörä jätetään ulos telineeseen ja avain tiputetaan postilaatikkoon puhelinnumeron kera.
  • Asiakas voi kertoa huoltotarpeensa puhelimitse, sähköpostilla, verkkolomakkeella (esim. Google Forms) tai avaimen kanssa jätettävällä lomakkeella.
  • Asikaskommunikaatiossa voi hyödyntää vaikkapa WhatsApp tai Teams videopuheluja, jolloin huollontarpeen voi arvioida etänä.
  • Myös pyörien nouto asiakkaalta on tapa vähentää ihmiskontakteja.
  • Maksujen suoritus laskulla tai korttimaksuina vähentää ihmiskontakteja. Vältä käteisen käyttöä.

Pyöräliitto julkaisee verkkosivuillaan niiden pyörähuoltojen tiedot, jotka välttävät ihmiskontakteja. Täytä lomake kerro yrityksestäsi. Pyöräliitto viestii näistä yrityksistä kuluttajille.

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top