Pyöräilypääkaupunki Oulu

Viimeinkin VeloFinland saapuu Suomen pyöräilypääkaupunki Ouluun! Tule nauttimaan Oulun baanoista, tutustumaan upeisiin pyöräilijöiden infotauluihin, kokemaan monipuoliset maastopyöräreitit ja nauttimaan Oulunjokisuiston vehreistä maisemista.

Eniten pyöräilyä Suomessa

Pinta-alaltaan ison kaupungin asukkaat tekevät 17 % matkoistaan pyörällä (Henkilöliikennetutkimus 2016). Lähes joka neljäs sisemmän kaupunkialueen asukkaan matka taittuu polkien. Tämä näkyy kaupunkikuvassa: Oulussa kaikenlaiset ihmiset polkevat ja pyöräparkit ovat täynnä. Myös koko kaupunkiseudulla pyöräilyn suosio on korkea. Oulun seudun asukkaat polkevat pyörällä keskimäärin 528 kilometriä vuodessa.

Super-luokan talvikunnossapitoa

Oulu on erityisen tunnettu talvella pyöräilystä. Eikä syystä: talvella 12 % matkoista tehdään pyörällä. Tämä on enemmän kuin vaikkapa Tampereella (8 %) tai Helsingissä (9 %) koko vuonna.

Tämä on tulosta siitä, että Oulussa pyörätiet pidetään hyvässä kunnossa läpi talven. Seudun pääpyöräteistä 150 kilometriä kuuluu nk. superluokkaan, jolla on yksi urakoitsija. Urakoitsijan vastuulla ovat siis pelkät pyörätiet yli kuntarajojen, jolloin auraus ei siis pääty kunnan rajalle ja tienhoidon laatu on yhtäläistä. Urakoinnin laatuvaatimukset ovat kovat ja niihin sisältyy myös bonusmahdollisuus, jos vapaaehtoiset kunnossapitoa seuraavat talviagentit raportoivat pyöräteiden olevan loistokunnossa.

Pyörämatkailijan aarreaitta

Myös pyörämatkailu on Oulun seudussa vahvassa nosteessa. Seutu tarjoaakin erittäin monipuoliset mahdollisuudet nauttia vapaa-ajan pyöräilystä. Erittäin laaja ja laadukas pyörätieverkosto palvelee kaikenlaisia virkistyspyöräilijöitä. Maisemien moninaisuudessa Oulun seutu on poikkeuksellinen: teitä ja polkuja löytyy niin meri- kuin tunturimaisemistakin. Kaakkurin liikuntamaa tarjoaa monipuolisen maastopyöräilyreitistön Oulussa ja muita suosittuja pyöräilykohteita seudulla ovat mm. Iso-Syöte, Rokua, Hailuoto ja Kalajoki.

Koko Oulun seudun matkailualueen tarjonnan löydät osoitteesta pohjolanrengastie.fi.

Tervetuloa kokemaan pyöräilypääkaupunki!

Back to top