Ajankohtaiset

← Takaisin

Lähisitkö pyöräilykummiksi alakoululaisille?

Lapsia pyöräretkellä
Lapsia pyöräretkellä.                         Kuva: Martti Tulenheimo

Haluaisitko auttaa alakoululaisia pyöräilemään enemmän ja fiksummin? Pyöräilykuntien verkosto ja Pyöräliitto yhdessä kouluttavat pyöräilykummeja, joiden tehtävänä on viedä pyöräilytaitoja alakouluihin, kannustaa lapsia arkiliikkumiseen ja toimia tukena opettajille, jotka haluavat lisätä pyöräilyä oppilaittensa kanssa. Pyöräilykummi voi esimerkiksi järjestää ajotaitoradan, vetää pyöräretkiä, auttaa pyöräilymerkkien suorittamisessa, järjestää pyöränkorjauspajan tai toimia pyöräilevän koulubussin ”kuskina”. Kouluissa tehtävä toiminta suunnitellaan aina koulun toiveista lähtien. Kummitoimintaa on tarkoitus viedä alakouluihin syksystä alkaen. Ensimmäinen koulutus järjestetään Lappeenrannassa 25.8. iltapäivällä. Tarkka aika ja paikka varmistuvat lähempänä ajankohtaa. Laajennamme toimintaa myöhemmin myös muille alueille.

Koulutus antaa valmiudet kouluvierailuiden tekemiseen. Kummilta vaaditaan peruspyöräilytaidot ja mahdollisuus tehdä ajoittain kouluvierailuja päiväsaikaan. Toiminta suunnitellaan koulun tarpeista lähtien, mutta jokainen voi valita oman osaamisen ja intressien mukaan mitä toimintaa haluaa kouluissa ohjata. Kummikoulutus on maksuton, mutta kouluvierailuista ei makseta korvauksia.

Pyöräilykummien kouluttaminen on osa Pyöräilykuntien verkoston ja Pyöräliiton yhteistä Arkimatkat aktiivisiksi – pyöräilykasvatus 2.0 -hanketta. Hankkeen ytimessä on saada lapset ja lapsiperheet taittamaan arkimatkoja aktiivisesti: pyörällä tai jalan autoilun sijaan. Jotta koulumatka olisi pyöräiltävissä, tarvitaan turvallinen liikenneympäristö, pyöräilytaitoja ja pyöräilymyönteistä asennetta niin vanhemmilta kuin kouluiltakin. Hanke pyrkii vaikuttamaan näihin kaikkiin.

Jos haluat ilmoittautua mukaan tai haluat tietää lisää, ota yhteyttä!

 

Lisätietoja antaa:

Sanna Ojajärvi, projektipäällikkö, sanna.ojajarvi @ poljin.fi, 040 5275 632
Erika Weckström, pyöräilykasvattaja, erika.weckstrom @ pyoraliitto.fi, 044 9824 328

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, pyöräilykasvatuksen viemistä osaksi koulupäivää ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 25 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2015-2020 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi.

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top