Työntekijän työsuhdepyörätärpit

Tänne on koottu kaikki, mitä työntekijän tarvitsee tietää työsuhdepyörästä ja -pyöräedusta!

Tiesitkö, että pyöräily on nopein tapa liikkua kaupungissa? Se on autoa huomattavasti edullisempi ja ekologisempi, ja julkisia kulkuneuvoja joustavampi ja korona-turvallisempi vaihtoehto.

Pyöräilijän ei myöskään tarvitse etsiä parkkipaikkoja, maksaa menovedestä, massiivisista vakuutuksista tai huolehtia pysäköintimaksuista.

Ja bonuksena: pyöräillessä kunto nousee, mieliala ja stressinhallinta paranee, vastustuskyky kasvaa ja sekä työssä että arjessa jaksaminen helpottuu. On tutkittu, että jo pari tuntia viikossa auttaa pitämään yllä henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

“Yleinen uutisointi verotuskäytännön muutosten myötä herätti alkuun mielenkiinnon asiasta. Tein laskelmat, tutustuin tarjontaan, ja kun löytyi sopiva pyörä, selvitin, miten hankinta hoidetaan. Toki taustalla oli myös pyöräkuume, jonka hillitsemiseen työsuhdepyörän hankinta soveltui erinomaisesti.”

Alkuvuodesta 2021 voimaan astuneen veroporkkanan ansiosta työsuhdepyörät ovat ampaisseet ennnäkemättömään suosioon, eikä ihme, sillä etu on työntekijän näkökulmasta erinomainen: polkupyöräetu on verovapaata tuloa 1200 euroon saakka.

Vuositasolla 1200 euroon asti verottoman työsuhdepyörän voi hankkia jokainen työntekijä, jonka työnantaja tarjoaa edun. Ja vaikka pyörän hankinnasta vastaa työnantaja, se on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön, eli sillä voi ajella työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.


Korona oli vähentänyt oman liikunnan melko lailla minimiin, kun omat harrastukset painottuvat talviaikana sisätiloihin ja joukkuelajeihin. Halusin lisätä liikuntaa arkiliikunnan kautta ja tämä on työsuhdepyörän hankinnan myötä onnistunut. Työmatkojen lisäksi pyörää on toki tullut ulkoilutettua myös muutenkin. Harrastuksena pyöräily ei ole itselle uusi, mutta nyt tätäkin lajia pääsee harrastamaan läpi vuoden.”

Työsuhdepyöräpaketteihin sisältyvät yleensä myös varkausvakuutus, perusvarusteet, kuten lukot, valot, nastarenkaat sekä huoltopalvelut, jotka tekevät pyörän käytöstä huoletonta.

Suuressa nosteessa olevat sähköpyörät kuuluvat niin ikään edun piiriin: kovan kertainvestoinnin sijasta sähköavusteiseen menopeliin voi päästä käsiksi jo noin 50 euron kuukausimaksulla, johon kuuluu myös huolto ja vakuutukset. Ja pyörän maksaminen muutaman kympin osissa suoraan palkasta on tavallista osamaksua edullisempi vaihtoehto ilman sähköäkin.


”Sähköpyörien (jollainen itsellänikin on) hankintahinnat ovat melko korkeat, mutta työsuhdepyöränä siitä ei joudu tekemään suurta kertainvestointia tai hankkimaan pyörää usein epäedullisilla osamaksusopimuksilla. Pyörän kokonaishinta tulee myös edullisemmaksi verotuskäytännön takia työsuhdepyöränä hankkimalla kuin suoraan pyörän itse ostamalla.”


Kymmenen hyvää syytä hankkia työsuhdepyörä

 

  • Säästät selvää rahaa
  • Työnantajasi voi todennäköisemmin innostua työsuhdepyöräedusta kuin palkankorotuksesta
  • Saat laatupyörän käyttöösi sekä vapaa-ajan ajeluita että työmatkoja varten
  • Työsuhdepyörää ei tarvitse itse huoltaa
  • Varkausvakuutus, varusteet ja varaosat kuuluvat yleensä samaan pakettiin
  • Sähköpyöränkin voi saada käyttöön ilman pääomaa tai kallista osamaksua
  • Pyöräily auttaa pitämään huolta omasta kunnosta ja jaksamisesta
  • Pyöräily on koronaturvallinen tapa liikkua ja harrastaa
  • Työsuhdepyörän voi yleensä myös lunastaa omaksi sopimuskauden päätyttyä pikkusummalla
  • Pyöräily on paitsi ylivoimaisesti nopein ja joustavin tapa liikkua kaupungissa, myös ilmastoteko

“Jos työsuhdepyörän hankinta on mielessä, niin rohkeasti vaan selvittämään, onko työsuhdepyörien hankinnalle jo toimintamalli yrityksessä olemassa, ja jos ei ole, niin ottamaan asia esille yrityksen päättäjien kanssa! Työsuhdepyörien palveluntarjoajia on jo useita, joille vaaditun hallinnollisen työn näissä voi ulkoistaa, niin suurta lisävaivaa asiasta ei ymmärtääkseni koidu myöskään yritykselle.”

Sitaatit: Miko Järvinen, Korjausrakentamisen LVI-asiantuntija, Granlund


Usein kysyttyä työsuhdepyöräedusta

Millainen on tyypillinen polkupyöräetu?
Työnantajasi voi tarjota polkupyöräetua kahdella tavalla: leasing -sopimuksella tai ostamalla pyörän omaksi ja tarjoamalla sen käyttöösi. Tyypillisin tapa hankkia työsuhdepyörä on leasing-kumppanilta 12-48 kuukaudeksi kerrallaan.

Etuun voi sisältyä pyörän lisäksi varkausvakuutus, huoltopalvelu, varusteet ja varaosat, mikä tekee pyörän käytöstä helppoa ja huoletonta. Moni palveluntarjoaja on mahdollistanut sen, että leasing -kauden päättyessä työntekijä voi lunastaa käytössään olleen pyörän sopuhintaan.

Paljonko pyöräedusta voi hyötyä?
Pyöräetu toimii samalla tavalla kuin autoetu – kulkupelin käytöstä maksetaan verotusarvona, joka voidaan lisätä palkkaan tai vähentää siitä. Selvästi yleisempää on tarjota polkupyöräetu palkanosana.

Jos valitset sata euroa kuukaudessa maksavan pyörän palkanosana, palkastasi sata euroa on käytännössä verotonta ansiotuloa. Käteen jäävä nettoansio pienenee, mutta verovapauden vuoksi pyöräedun kustannukset ovat huomattavasti sadan euron verotusarvoa pienemmät.

Esimerkiksi 29,7 veroprosentilla satasen pyöräetu maksaa todellisuudessa noin 50 euroa kuussa. Hyödyt siis vuosittain veroedusta oman veroprosenttisi verran, jolloin esimerkiksi 3500 euron kuukausituloilla veroedun todellinen arvo olisi noin 350 euroa vuodessa.

Millaisen pyörän voin hankkia?
Pyörän valintaan on kaksi käytäntöä, eli työnantajasi saattaa valita etukäteen yrityksen tai yritykset, joiden valikoimista pyöriä voi hankkia, tai voit saada vapaat kädet valita mistä tahansa työsuhdepyöriä tarjoavasta yrityksestä pyörän ja varusteet, jotka työnantajasi  järjestää käyttöösi.

Etu itsessään koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia (max 25 km/h ja 250 w) polkupyöriä, joiden malli, merkki ja tyyppi ovat yleensä vapaasti valittavissa. Työsuhdepyöräksi on mahdollista valita hintavampikin menopeli, sillä pyörän kulut voidaan jakaa useammalle vuodelle: voit ansiotuloverovapaasti hankkia esimerkiksi kolmessa vuodessa yhteensä 3600 euron arvoisen pyöräpaketin.

Saako ajaa muitakin kuin työpaikan ja kodin välisiä matkoja tai työasiointimatkoja?
Ehdottomasti! Se on jopa suotavaa. Voit käyttää työsuhdepyörää kaikkiin pyörämatkoihisi tai vaikka kilpaharrastukseen, eikä asiasta tarvitse raportoida verottajalle tai työnantajalle.

Voinko hyödyntää polkupyöräetua, jos kuljen osan matkaa työsuhdematkalipulla tai autolla?
Voit. Työsuhdematkalipun vuotuinen verovapaa arvo on enintään 3400 euroa ja työsuhdepyörän 1200 euroa. Joukkoliikenteen henkilökohtaisen matkalipun ja polkupyöräedun verovapaa enimmäismäärä on kuitenkin yhteensä 3400 euroa eli verovapaa polkupyöräetu vähennetään työsuhdematkalipun verovapaasta enimmäismäärästä.

Pyöräedun voi saada myös silloin jos käytössäsi on työsuhdeauto tai jos vähennät työmatkakuluja verotuksessa.

Voiko veroedun saada kodin ja työpaikan välisistä matkoista omalla vanhalla pyörällä?
Lyhyt vastaus on ei, sillä tässä on kyseessä luontoisedusta. Pidempi versio kuuluu seuraavasti: palkansaajan itse hankkimat hyödykkeet, joiden kustannukset työnantaja korvaa palkansaajalle tai maksaa suoraan hyödykkeen luovuttajalle, eivät ole verotuksessa tarkoitettua luontoisetua. Hyödykkeen on oltava työnantajan omistama tai hallitsema.

Verotuksessa luontoisedulla tarkoitetaan työnantajan muuna kuin rahana työstä suorittamaa vastiketta palkansaajalle. Luontoisetu on toisin sanoen työnantajan järjestämä ja kustantama hyödyke (tavara tai palvelu), jonka työnantaja luovuttaa palkansaajan käyttöön. Luontoisedussa palkansaaja saa vain käyttöoikeuden hyödykkeeseen eikä hyödykkeen omistusoikeus siirry palkansaajalle. Käyttöoikeus hyödykkeeseen lakkaa viimeistään työsuhteen päättyessä.

Voiko työnantaja ostaa pyörän työntekijän käyttöön?

Kyllä voi. Merkittävimpänä erona leasing-sopimukseen verrattuna on että tällöin etu jakautuu verottajan ohjeen mukaan viidelle vuodelle.

 

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä Pyöräliittoon, niin selvitetään asiaa!


Lisälukemista:

Pyöräliitto: Työsuhdepyöräopas: Työnantajan työsuhdepyörätärpit
linkki > https://pyoraliitto.fi/pyorailysta/tyosuhdepyoraopas/tyonantajalle

Helsingin Sanomat: Yritykset tilaavat nyt innokkaasti työsuhde­pyöriä
linkki -> https://www.hs.fi/talous/art-2000007802332.html

Helsingin Sanomat: Työsuhdepyörien leasing­markkinat käyvät tulikuumina – keskituloinen voi hyötyä 400 euroa vuodessa uudesta veroedusta
linkki -> https://www.hs.fi/talous/art-2000007900985.html

YLE: Jukka Lammi säästää yli 1 000 euroa maastopyöränsä hinnasta: työsuhdepyöräetu on kiihdyttänyt kalliimpien pyörien kysyntää entisestään
linkki -> https://yle.fi/uutiset/3-1189799z

YLE: Pieksämäki tarjoaa työntekijöilleen polkupyöräedun
linkki -> https://yle.fi/uutiset/3-11893970

YLE: Keskituloinen työsuhdepyöräilijä voi hyötyä vuodessa 400 euroa uudesta veroedusta
linkki -> https://yle.fi/uutiset/3-11870321

Pyöräliitto: Pyöräliitto kokosi vinkit sähköpyörän ostajalle
linkki – > https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/5870

Pyöräliitto: Apua sähköpyöräkaupoille
linkki -> https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/apua-sahkopyorakaupoille

Pyöräliitto: Pyöräretki on kesän kivoin ja turvallisin ajanviete
linkki- > https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/pyoraretki-on-kesan-kivoin-ja-turvallisin-ajanviete-poimi-parhaat-reittivinkit-jokaisesta-maakunnasta

Pyöräliitto: Pyöräretkireittejä Suomessa – vinkkejä jokaiseen maakuntaan
linkki -> https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/pyoraretkireitteja-suomessa-vinkkeja-jokaiseen-maakuntaan

Pyöräliitto: Pyörä on koko kansan liikenneväline
linkki -> https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/pyora-on-koko-kansan-liikennevaline

Pyöräliitto: Päästötalkoissa satsattava pyöräilyyn
linkki -> https://pyoraliitto.fi/ajankohtaista/paastotalkoissa-satsattava-pyorailyyn

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top