Taloyhtiöille

Pyöräily on yksi helpoimmista ja suosituimmista arkiliikunta- ja liikkumismuodoista Suomessa ja kolme neljästä suomalaisesta pyöräileekin ainakin joskus. Pyöräily on myös erinomainen valinta terveyden, talouden ja ympäristön kannalta. Siihen valitaanko ajoneuvoksi pyörä, voi vaikuttaa moni asia. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi pyöräilyreittien kunnossapito ja kattavuus sekä se, onko pyöräilykohteissa tarjolla riittävästi turvallista pyöräpysäköintiä.

Varsinkin kaupungeissa ja tiheämmin asutuissa taajamissa oman taloyhtiön pyöräsäilytystiloilla on suuri merkitys. Yhä useampi etsiikin muuttaessaan taloyhtiötä, joka tarjoaa asukkailleen oikein mitoitetun, käytännöllisen ja turvallisen pyörävarastotilan. Toimiva pyörävarasto lisää liikkumisen helppoutta ja parantaa näin elämänlaatua merkittävästi.

Ympäristöministeriön rahoittama Pyörällä koko talo -opas on suunnattu taloyhtiöille ja niiden hallituksille ja siitä löytyy ohjeistusta, oppeja ja vinkkejä hyviin pyöräily-ystävällisiin päätöksiin.

Olemme koonneet tälle sivulle myös muuta pyöräilyyn liittyvää tietoa taloyhtiöille. Pyöräliitto tulee järjestämään aiheesta myös online-koulutuksia, joihin ilmoittautumislinkit lisätään tänne syksyn 2023 aikana.

Pyöräsäilytys ja -pysäköinti vaihtoehtoja taloyhtiöille:

Tulevia koulutuksia:

  • Pyörävaraston siivous omaisuudensuoja huomioon ottaen

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top