Pyöräilykasvatuksen oppaat

Olemme julkaisseet materiaalia lasten kanssa pyöräilyn ja pyörällä leikkimisen tueksi. Oppaat ja materiaalit ovat vapaasti ladattavissa allaolevista linkeistä. Lisää aineistoja löytyy Fiksusti kouluun -materiaalipankista.

Pyöräleikkiopas 2-12 -vuotiaille

Pyörällä voi tehdä paljon muutakin kun siirtyä paikasta toiseen! Pyöräillen voi vaikka jahdata saippuakuplia, kulkea leikkivarjon alitse, leikkiä polttopalloa tai pyöräkäärmettä. Samalla opitaan tasapainoa, pyöränhallintaa ja ryhmässä liikkumista. Oppaassa on 20 leikkiä, jotka sopivat 2-vuotiaasta potkupyöräilijästä esiteiniin asti. Sivuja 33.

Pyöräilyleikkiopas

Tulostaminen: A4, kaksipuoleinen, käännä lyhyen sivun ympäri.

Katsastuskortti

Oman tai kaverin pyörän katsastaminen on helppo tapa tutustua polkupyörän rakenteeseen. Kortin avulla käydään läpi 19 kohtaa.

Pyörän katsastuskortti

Korttiin liittyy katsastusohje.

Katsastusohje aikuisille

Katsastusta ohjaavalle aikuiselle on tehty oma opas, jossa katsastuskortti käydään läpi kohta kohdalta ja neuvotaan, miten kukin kohta tarkastetaan. Ohjeessa kerrotaan myös mitkä varusteet ovat lakisääteisiä ja mitkä eivät.

Lataa katsastusohje.

Tulostaminen: A4 paperi, kaksipuoleinen, käännä lyhyen sivun ympäri.

Hyviä leikki- ja katsastushetkiä!

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top