Ajankohtaiset

← Takaisin

Pyöräretki on kesän kivoin ja turvallisin ajanviete – Poimi parhaat reittivinkit jokaisesta maakunnasta

Tänä kesänä kannattaa lähteä pyöräretkelle: se on hauska ja koronan kannalta turvallinen tapa viettää aikaa ja tutustua paremmin omaan lähiseutuun. Pyöräliitto on listannut parhaat pyöräretkireitit kustakin Suomen maakunnasta. Valittavana on niin lyhyitä retkiä kuin pidempiä, parin päivän reissureittejä. Myös maastopyöräilyyn ja perheille sopivia reittejä löytyy listalta. 

Pyöräretkien suosio kasvaa tänä kesänä reippaasti, uskotaan Pyöräliitossa. Pyöräily kun on koronan kannalta hauska ja turvallinen tapa retkeillä ja matkailla omilla lähiseuduilla. Pyöräretkelle voi lähteä hyvin myös yhdessä koko perheen kanssa. 

Pyöräliitto on listannut kesän retkeilijöiden avuksi hyviä ja kiinnostavia reittejä jokaisesta Suomen maakunnasta. Valittavana on niin lyhyitä (parin tunnin) retkiä kuin pidempiä (yhden tai useamman yön) reittejä. Myös maastopyöräilyä varten on listattu hyviä kohteita. 

“Koronakriisin jälkeen moni matkailee kesällä kotimaassa ja pyöräily on hauska tapa tutustua paremmin myös lähiseutuihin. Hyviä ja monipuolisia pyöräreittejä löytyy kaikista Suomen maakunnista”, sanoo Matti Koistinen Pyöräliitosta. 

Vähemmän tunnetut reitit nousevat tänä kesänä

Suomalaisessa pyörämatkailussa on monia suosikkiseutuja, kuten Ahvenanmaa ja Turun saaristo rengasreitteineen, mutta näiden lisäksi on monia muitakin hienoja pyöräretkiin sopivia alueita. Yksi nouseva kohde on esimerkiksi Kotkan-Haminan seutu, jossa on viime vuosina panostettu kivojen pyöräilyreittien esille tuomiseen. Alueen pyöräreitit ihastuttavat luonnollaan, mutta myös historiallaan.

“Pyöräreittien varrella on paljon erilaisia historiakerroksia. Kymijoki on ollut Suomessa rajajokena vuosikymmeniä ja välillä täällä on oltu Venäjän ja välillä Ruotsin puolella. Pyöräretkillä voi siis tutustua myös kiinnostaviin historian merkkeihin”, sanoo Visit Kotka-Haminan Kari Taimisto.

Kotkan-Haminan alueen reiteistä kiinnostavia ovat esimerkiksi Salpalinjan reitti, jossa voi tutustua Talvisodan jälkeen rakennettuihin panssariesteisiin sekä Aleksanterin reitti, jossa voi piipahtaa keisarin majalla. Myös noin 25 kilometrin mittainen Museotie Haminasta Virolahdelle on mieleenpainuva: mutkikas ja mäkinen. 

Pyöräliiton suosittelemat retkireitit löytyvät tämän linkin takaa.

 

Lisätietoja: 

Matti Koistinen
Toiminnanjohtaja
Pyöräliitto
matti.koistinen@pyoraliitto.fi
p. 044 279 5588

Kari Taimisto
Visit Kotka-Hamina
kari.taimisto@cursor.fi
p. 040 1902548

 

Tule mukaan!

Liittymällä Pyöräliittoon olet mukana edistämässä pyöräilyn erottamista jalankulusta, hyvää reittien talvikunnossapitoa, turvallisia kouluteitä, ihmisten kannustamista pyörän selkään ja pyöräliikenteen huomioimista lainsäädännössä.

Pyöräliitto tavoittelee 30 % nousua pyöräilyn kulkutapaosuudessa vuosien 2018-2025 välillä. Tämän saavuttamiseksi tarvitsemme tukeasi

Liity joukkoon iloiseen!

Back to top